Ukraynalıların çoğu iki yılda yoksullaştı ve yüzde 39’u ülkedeki durumu dayanılmaz buluyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Yoksulluk dilenci

Ukraynalıların %38.6’sı ülkedeki mevcut duruma katlanmanın imkansız olduğuna inanıyor. %44.5’i ise Ukrayna’da yaşamanın zor olmasına rağmen yine de tolere edilebileceğini söyledi.

Aleksander Razumkov’un adını taşıyan Ukrayna Ekonomik ve Siyasi Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan bir anketin sonuçlarına göre ankete katılanların nispi bir çoğunluğu, %44.5’i Ukrayna’da yaşamanın zor olmasına rağmen yine de tolere edilebileceğini söylerken, %38.6’sı ülkedeki mevcut durumun katlanılmaz hale geldiğini belirtti. Sadece %11.9’u ülkede her şeyin o kadar da kötü olmadığına ve orada yaşamanın mümkün olduğuna inanıyor. Kalan %4.9’u değerlendirme yapmakta zorlandı.

Kiev’de “seçkin” kızlarla tanışmak isteyenleri dolandıran çete yakalandı

%55.5’i ailesinin mali durumunun 2019’un başına göre kötüleştiğini, %36.3’ü önemli bir değişiklik geçirmediğini belirtirken, sadece %4.9’u iyileştiğini söylüyor. Diğer %3.4 ise cevap veremedi.

Genel olarak, Ukraynalıların %68.5’i ülkedeki olayların yanlış yönde geliştiğine ve sadece %16.6’sı doğru yönde gittiklerine inanıyor. %14.9’u ise bu konuda kararsız kaldı.

Ukrayna’nın sorunları arasında, vatandaşlar en çok ülkenin doğusundaki askeri çatışmalardan (%66.1), kamu hizmetleri için tarifelerin artmasından (%65.3), düşük ücret ve emekli maaşlarından (%61.2), temel ürünlerdeki fiyat artışlarından endişe duyuyor (%54.4).

Mahkemelerde, poliste ve savcılıkta yolsuzluk, katılımcıların %30.6’sı tarafından, yüksek kaliteli tıbbi hizmet almanın imkansızlığı %30,2, yetkililerin yetersizliği %29.3 ve işsizlik %29.1’i tarafından sorun olarak belirtildi.

%18.5 oranında yetersiz bir sosyal korumanın önemli olduğunu belirtirken, %17.5’i merkezi yönetimde yolsuzluk, %11.6’sı orta ve küçük işletmelerin gelişimi için elverişsiz koşulları, %6.6’si çevresel bozulmayı, %6.3’ü demokrasi ve İfade özgürlüğünü önemli olarak kabul etmektedir.

SBU, sahte “Ukrayna Cumhurbaşkanı”nı ortaya çıkardı

Anket, “Espresso” TV kanalının isteğiyle ve 2005 katılımcı ile 24 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında katılımcıların ikamet ettikleri yerde kişisel görüşme yöntemiyle gerçekleştirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com