Bakanlar Kurulu, orada Rusya temsilcileri varsa Ukraynalı sporcuların yarışmalara katılmasını yasakladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ukraynalı sporcuların Rusya Federasyonu ve Beyaz Rusya temsilcilerinin katıldığı 2024 Olimpiyatları turnuvalarını boykot etmesine karar verdi.

Cuma sabahı ulusal teletonun yayınında bildirildiği üzere, bu karar Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) Rusya Federasyonu ve Beyaz Rusya’dan sporcuların bireysel yarışmalar için tarafsız statüde yarışmalara katılmasına izin veren yeni kurallarına bir yanıt oldu.

Bakanlar Kurulu’ndan Oleg Nemçinov, Ukrayna hükümetinin böyle bir kararı Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanı, Ulusal Olimpiyat Komitesi Başkanı Vadim Gutzait’in önerisi üzerine aldığını söyledi.

Nemçinov teleton yayınında “Hükümet toplantısında, meslektaşımız Gutzeit’in önerisi üzerine, sadece Rusların olmadığı eleme müsabakalarına katılmamız yönünde bir protokol kararı alındı ve buna göre, bu kriterlerin dışında katılım, federasyonu ulusal haklarından mahrum etmek için gerekçe olabilir.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com