Rusya, Polonya’daki NATO nükleer tesislerini vurmakla tehdit etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO’nun nükleer misyonunun Polonya topraklarına yayılması durumunda saldırı tehdidinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov NATO ülkelerinin nükleer tesislerinin Polonya topraklarına yerleştirildikten sonra Rusya için meşru bir askeri hedef haline geleceğini belirterek “Polonya’da ve yurtdışında böyle bir planı kendi nedenleriyle coşkuyla tartışan tüm politikacılar şunu anlamalıdır: Bu yönde bir hareket Polonya’nın güvenliğini artırmayacaktır, ancak ilgili nesneler kesinlikle hedef haline gelecektir. Askeri planlamamızda da ön planda olacaklardır.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ryabkov’a göre NATO’nun nükleer misyonunun genişlemesi “istikrarı bozucu ve tehdit edici” bir nitelik taşıyor. Aynı zamanda ittifakın nükleer silahlarının Rusya sınırlarına yaklaşmasının Moskova’ya yönelik tehdidi daha da artırdığına dikkat çekti. Diplomat, NATO’nun nükleer tesislerinin Polonya’ya yerleştirilmesiyle ilgili tartışmayı, Rusya’nın izlemeye devam edeceği “gelişen bir hikaye” olarak nitelendirdi.

22 Nisan’da Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, ülke topraklarına nükleer silah konuşlandırmaya hazır olduğunu duyurmuştu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com