Ukrayna ve Türkiye “vizesiz ulaşım” uygulamasının savaşın sonuna kadar uzatılması konusunda anlaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf:  Altyapı Bakanlığı

Ukrayna ve Türkiye, “vizesiz ulaşım” olarak bilinen yük taşımacılığının serbestleştirilmesinin devamı konusunda önemli bir anlaşmaya vardı. Bu karar, Ukrayna Toplumsal Kalkınma, Bölgeler ve Altyapı Bakanlığı ile Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan bir ekibin katılımıyla gerçekleştirilen ulaştırma komisyonu toplantısında alındı.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre yeni koşullar sayesinde ülkeler arası yük ve transit taşımalarda özel izin alınmasına gerek kalmayacak, boş tırların izinsiz girişine de imkan tanınacak. Ayrıca kargo taşımacılığına ilişkin izin sayısı da bin adet artırılarak 3,500’e çıkarıldı.

İmardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Toplumsal Kalkınma Bakanı Aleksandr Kubrakov “Türkiye’ye gerçekleştirdiğimiz ihracatın yaklaşık %15’i karayolu taşımacılığıyla yapılıyor. Türk şirketleri, toplam mal hacminin neredeyse %60’ını karayolu taşımacılığıyla bize ihraç ediyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Toplumsal Kalkınma, Bölgeler ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sergey Derkaç da, yolcu taşımacılığı alanında, özellikle uluslararası otobüs güzergahlarının doğrulanması ve düzenli olmayan ulaşım fırsatlarının sağlanması konusunda işbirliğinin önemini vurguladı.

Yük taşımacılığının serbestleştirilmesinin, her iki ülkenin ekonomisini geliştirmeyi ve ikili ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayan Ukrayna ile Türkiye arasındaki daha geniş işbirliğinin bir parçası olduğu kaydedildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com