Putin, Ukrayna’daki savaşı başlatma konusunda Batı’yı suçladı ve nükleer silahlarla tehdit etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
AB sözcüsü: Putin seçimlerden önce Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı artıracak

Rusya lideri Vladimir Putin, Batı’dan gelecek olası müdahale durumunda, Batı’yı nükleer silah kullanımı ve medeniyetin yok edilmesi ile tehdit etti.

Federal Meclis’e gönderdiği mesajda bunu belirten Kremlin lideri konuşmasında Ukrayna’ya karşı başlattığı savaştan bahsetti ve alaycı bir şekilde “Bu savaşı biz başlatmadık ama… bitirmek için her şeyi yapacağız” dedi.

Putin ayrıca “stratejik nükleer kuvvetlerin kullanıma tam hazır durumda olduğunu” belirtti. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarda modern hipersonik füzeler “Kinjal” ve “Zirkon”u kullandığını söyleyerek “Birliklerimiz aynı zamanda ilk seri ağır balistik füzeler olan Sarmat’ı da aldı, bunları yakında üssün muharebe görevi alanlarında göstereceğiz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Batı’yı “Ukrayna, Orta Doğu ve dünyanın diğer bölgelerindeki çatışmayı kışkırtmakla” suçladı. Ona göre Batı ülkeleri de “topraklarımıza saldırı düzenlemek için hedefler seçiyor, kendi düşündükleri gibi en etkili nüfuz araçlarını seçiyor, Ukrayna’ya NATO birlikleri gönderme olasılığından bahsediyor. Bir zamanlar ülkemiz topraklarına birliklerini gönderenlerin akıbetini hatırlıyoruz. Ancak artık olası müdahaleciler için sonuçlar çok daha trajik olacak. Artık bizim de kendi topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlarımız olduğunu anlamalılar. Şu anda icat ettikleri ve tüm dünyayı korkuttukları her şey, nükleer silah kullanımıyla bir çatışmayı ve dolayısıyla medeniyetin yok edilmesini gerçekten tehdit ediyor.”.

Daha önce Rusya, ABD ile 2010 yılında imzalanan Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması’na katılımı askıya almıştı.

Rusya’nın Ukrayna’yı geniş çaplı işgalinin başlangıcından bu yana, çeşitli Kremlin yanlısı politikacılar, tanınmış kişiler ve bazen yetkililerin doğrudan temsilcileri, Rusya’nın nükleer silah kullanma olasılığını ilan etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com