Türkiye’de Ukrayna edebiyatı ve sinema günleri başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu / facebook

İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek Ukrayna edebiyatı ve sinema günleri başladı. Etkinlikler 19-23 Ocak arasında gerçekleştiriliyor.

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu Facebook’ta yayınladığı mesajdaİstanbul’un tam merkezinde savaşı, savaş koşullarında Ukrayna edebiyatını ve sinemasını, ayrıca ortak bir amaç için çalışmaya ve yaratmaya devam eden Ukraynalı sanatçıları konuştuk.” dedi.

Etkinlik bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Orada bulunan herkes, hayatları Rusya tarafından alınan yazarların anısını onurlandırdı.

Başkonsolos Roman Nedilskiy konuşmasında “Bugün Ukrayna amansızca savaşmaya ve ulusal çıkarlarını savunmaya devam ediyor. Ve Rusya, Sovyet yetkililerinin kültürel figürlerimizi infaz ettiği gibi, sanatçılarımızı, yazarlarımızı, çevirmenlerimizi ve editörlerimizi de öldürmeye devam ediyor.” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukraynalı ünlü yazar ve gönüllü Andrey Lyubka ile yönetmen ve yazar Irina Tsilik’in katılımıyla İstanbul’da halka açık tartışmalar, eser okumaları ve soru-cevap oturumu gerçekleştirildi.

Ayrıca Irina Tsilik’in yönettiği, Donbass’ın “kırmızı bölgesinde” yaşayan bir ailenin hikayesini anlatan ” Dünya Mavidir, Portakal Gibi” adlı belgeselin gösterimi de yapıldı.

Ukrayna Edebiyatı ve Sinema Günleri bugün Ankara’da, 23 Ocak’ta ise İzmir’de gerçekleştirilecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com