Ukrayna’ya çipli kimlik kartıyla giriş

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bilindiği üzere Ukrayna ve Türkiye arasında karşılıklı olarak yapılan bir anlaşma ile pasaport olmaksızın çipli kimlik kartları ile turistik seyahat 1 Haziran 2017’den beri uygulanmaktadır.

Her iki ülke vatandaşları karşılıklı olarak yeni tip çipli kimlik kartlarını kullanarak seyahat edebilmekte ve diğerinin ülkesinde her 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz kalabilmektedir. Eski tip nüfus cüzdanları ile giriş mümkün değildir.

Bakınız: Ukrayna’da 90 gün kalma hakkı nasıl hesaplanır?

Ukrayna’ya Çipli Kimlikle Girişte Doldurulan Form

Yeni tip çipli kimlik kartlarıyla Ukrayna’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları aşağıda görülen formu (Immigration Card) uçakta veya pasaport kontrol noktalarında doldurmaları, belgeyi Ukrayna’da kaldıkları süre boyunca yanlarında taşımaları, yetkili makamlar tarafından sorulduğunda göstermeleri ve ülkeden ayrılırken yeni tip çipli kimlik kartlarıyla birlikte bu formu da pasaport görevlilerine ibraz etmeleri gerekmektedir.

Formun boş halini de indirebilirsiniz.

Kiev Büyükelçiliği tarafından Ukrayna’ya seyahat edecek Türk vatandaşları için hazırlanan bilgi notunu okuyunuz.

Ukrayna’ya Girişte Pasaport Görevlisi Sizden Şunları İsteyebilir

Eğer turistik amaçlı olarak geliyorsanız, pasaport görevlisi tarafından size pasaport veya çipli kimlik kartı ile girişinize bakmadan aşağıdaki belge ve paralar sorulabilir. Sorulduğu zaman bunları ibraz etmek ve kanıtlamak zorundasınız. Aksi durumda sınır görevlisi tarafından giriş izni verilmeyerek, geldiğiniz firmanın ilk dönüş uçağı ile geri gönderilebilirsiniz.

– Dönüş uçak biletini
– Ukrayna’da kalacağınız yere ait rezervasyonu
– Yeterli para, belgelenmesi (Günlük 50 dolardan “kalınacak gün sayısı + 5 günlük” miktarın bulunması)

Ayrıca pasaport görevlisi Ukrayna’ya turizm amaçlı geldiğinizden şüphelenirse farklı sorular sorabilir; vereceğiniz cevapları ve cevap verirken takındığınız tavrınızı ölçebilir. Sorulacak diğer sorulara tedirgin olmadan doğru ve net cevaplar vermelisiniz.

Atakan İLDEMİR
Ukrayna Elephant Law Genel Müdürü

Uyarı:
Bu makalede yazanlardan doğacak zararlardan dolayı Ukrhaber ve Ukrayna Elephant Law sorumlu değildir. Tüm yazılanlar bilgilendirme amaçlı olup, hukuki işlemler için güncel yasalar ve yönetmelikler doğrultusunda profesyonel yardım alınmalıdır.