Ukrayna, Romanya sınırında özelikle tırlar için yeni bir kontrol noktası açacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: president.gov.ua

Ukrayna’nın Transkarpatya bölgesinde bulunan Bila Tserkva kasabası ile ve Romanya’nın Sighetu Marmacia şehri arasında özellikle tırların geçişi için yeni bir sınır kontrol noktası açılacak.

Ukrayna hükümeti, Romanya hükümetiyle yeni bir uluslararası sınır geçiş noktasının açılmasına ilişkin anlaşmayı onayladı. Buna göre Bila Tserkva (Transkarpatya bölgesi, Ukrayna) ve Sighetu Marmacia (Romanya) yerleşimleri arasında kontrol noktası açılacak.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal “Ukrayna ve Romanya son derece kârlı bir ortaklık kuruyor ve bunu sürekli olarak derinleştirmeyi hedefliyoruz. Yeni bir Ukrayna-Romanya geçiş noktası olan Bila Tserkva – Sighetu Marmației’nin açılmasına izin verecek bir kararı kabul ediyoruz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yeni geçit öncelikle büyük araçların geçişine yönelik tasarlanacak.

Romanya sınırında beş kara kontrol noktası ve bir feribot geçişi bulunuyor. Bunlardan sadece ikisinde tur kontrol noktası var: Porubne – Siret ve Dyakovo – Halmeu. Günde 400 tırdan fazla geçemiyordu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com