İngiltere, Ukrayna’nın altyapı ve enerji projeleri için 2 milyar sterlin ayıracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Kiev’de yaptığı görüşmenin ardından medya temsilcileriyle yaptığı görüşmede konuşan Vladimir Zelenskiy, İngiltere’nin Ukrayna altyapı ve enerji projelerine yaklaşık 2 milyar sterlin tahsis edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, geçen yıl imzalanan Siyasi İşbirliği, Serbest Ticaret ve Stratejik Ortaklık Anlaşması’nın başarıyla çalıştığını ve bunun Ukrayna ile Birleşik Krallık arasındaki ikili ticarette %60’lık bir artış olduğunu kanıtladığını kaydederek “Ortaklığı her alanda genişletmek için çaba gösteriyoruz. Ticaretin daha da serbestleştirilmesi konusunda müzakerelere başlamayı kabul ettik. Ukrayna Donanması için fonlara ek olarak, Birleşik Krallık, Ukrayna’ya ortak özel ve karşılıklı yarar sağlayan projelerin uygulanması için yaklaşık 2 milyar sterlin ayırıyor.” dedi. ,

G7 büyükelçileri Ukrayna için önceliklerini açıkladı

Buna karşılık Johnson, Ukrayna’nın istikrarını ve enerji bağımsızlığını desteklemek için 88 milyon liralık ek fon tahsis edildiğini duyurarak “Bu fon, Başkan ve yetkililerin kötü niyetli etkilerden arınmış müreffeh bir Ukrayna toplumu inşa etme çabalarını desteklemelidir” dedi.

İngiltere Başbakanlık basın servisinin bildirdiğine göre ise, yeni fon, başka bir İngiliz fonu olan İyi Yönetişim Fonu ile birlikte Ukrayna’nın Rus enerji kaynaklarına bağımlılığını azaltmaya yardımcı olacak.

İyi Yönetim Fonu, Doğu Avrupa ve Batı Balkanlar’daki ekonomik ve kurumsal reformları desteklemek için 2015 yılında kuruldu.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com