“Dünden Bugüne Türk Kadını” Konulu Panel Kiev’de Yapıldı (Foto-Haber)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Dünden Bugüne Türk Kadını” konulu panel “Kiev Milli Dilbilim Üniversitesi” konferans salonunda düzenlendi. Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşlarının söylenmesinin ardından açılış konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi’nin eşi Seda Güldere‘nin yaptığı panelde Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Reyhan Çelik ve Boris Grinçenko Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Olga Hamedova söz aldılar. Doç. Dr. Çelik, Türk kadının Türk toplumundaki öncü ve değiştirici-dönüştürücü rolünü ele alan bir konuşma yaptı.  Doç. Dr. Hamedova ise 1920 – 1930 yılları arasında Ukrayna basılı kaynaklarında Türk kadını imgesini anlattı.

Panele Dilbilim Üniversitesi’nin Türkoloji öğrencilerinin yanısıra EkoAvrasya Derneği Ukrayna Yönetim Kurulu Başkanı Evren Damyan, Genel Sekreteri Kadir Çurku ve yönetim kurulu üyeleri ile DEİK/Türkiye-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Rasim Bekmezci ve Kiev’de yaşayan Türk toplumu kadınları da panelde hazır bulundu.











































Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com