Türk Savaş Gemileri Ukrayna’nın Odessa Limanında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki 2 gemi “Mavi Vatan-2019 Tatbikatı” kapsamında Ukrayna’nın Odessa Limanı’na demirledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki TCG Barbaros fırkateyni ve TCG Martı hücumbotu TSK’nın Karadeniz, Akdeniz ve Ege’de müşterek düzenlediği Mavi Vatan-2019 Tatbikatı’nın ‘Yurt Dışı Liman Ziyaretleri’ programı kapsamında Odessa Limanı’na demirledi. Limana bugün giriş yapan gemilerin 8 Mart’ta limandan çıkacağı biliniyor.

TSK tarafından paylaşılan ‘Yurt Dışı Liman Ziyaretleri’ programı kapsamında Odessa ile birlikte Varna, Köstence, Novorossıysk, Batum, Girne ve Gazimağusa limanlarına da eş zamanlı giriş yapılıp çıkılacağı belirtildi.

Ayrıca T.C. Odesa Başkonsolosluğu Sosyal medya açıklaması

MAVİ VATAN – 2019 TAKTİK TATBİKATI kapsamında TCG BARBAROS fırkateyni ve TCG MARTI hücumbotu, Odesa’ya liman ziyareti icra etmektedir.

TCG BARBAROS fırkateyni ve TCG MARTI hücumbotu, bugün (06 Mart 2019) saat 14:00-17:00 arasında ve yarın (07 Mart 2019) saat 09:30-12:00 ve 14:00-17:00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacaktır.

Tüm vatandaşlarımız ve Ukrayna halkı gemi ziyaretine davetlidir.

Saygıyla duyurulur.

Kaynak: İHA

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com