İngiliz Ordu Komutanı Ukrayna, Rusya topraklarına uzun menzilli saldırıları yoğunlaştırmayı planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İngiliz Ordu Komutanı Ukrayna, Rusya topraklarına uzun menzilli saldırıları yoğunlaştırmayı planlıyor

Britanya Silahlı Kuvvetleri Komutanı Sir Antony David Radakin, Batı’nın askeri yardımının Kiev’in savaşa “çok daha güçlü bir şekilde” karşı koymasına yardımcı olmayı amaçladığını, Ukrayna’nın Rusya topraklarına uzun menzilli saldırıları artırmayı planladığını söyledi.

Radakin, Financial Times’a verdiği röportajda ülkenin Rus birliklerine karşı “zorlu” bir mücadeleyle karşı karşıya olduğunu ve Ukrayna savunmasının zor günlerden geçtiğini itiraf etti.

Ancak savaşın böylesine kasvetli bir tablosunun, Kiev’in lehine ortaya çıkan uzun vadeli eğilimleri hesaba katmadığını vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bunların arasında ABD ve Avrupa’dan gelen en son askeri yardım paketleri, Ukrayna’nın giderek daha başarılı olan uzun menzilli saldırıları ve Moskova’nın Kiev’in Karadeniz üzerinden hayati önem taşıyan tahıl ihracatını kesme konusundaki “tamamen başarısızlığı” yer alıyor dedi.

Radakin, “Herhangi bir fotoğrafın tehlikesi şu anda nerede olduğumuzu ve önümüzdeki birkaç yıl içinde nerede olacağımızı hesaba katmamasıdır” diyerek insanların “Rusya’yı yüceltmeyi” bırakıp, “bir şekilde büyük avantajlara sahip olduğuna” inanmaları gerektiğini belirtti.

Radakin, “Ukrayna uzun menzilli savaş yeteneklerini geliştirirken… derin operasyonları sürdürme yeteneği [giderek daha fazla] bir özellik haline gelecektir” dedi ve “kesinlikle bir etki yarattıklarını” ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com