Danimarka, yenilenebilir enerji ve Ukrayna’nın yeniden inşası için 420 milyon avro ayıracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Danimarka, uzun vadeli işbirliği ve Ukrayna’nın yeniden inşasına ilişkin bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Ekonomi Bakanlığı’nın basın servisi tarafından bildirildiğine göre imzalanan belge Danimarka hükümetine, Ukrayna’nın yeniden inşasında yer alan özel sektörü desteklemek için yaklaşık 40 milyon avro, yenilenebilir enerji kullanan kritik altyapıyı desteklemek için ise 380 milyon avro tahsis etmesini öngörüyor.

Varılan anlaşmalara göre Danimarka hükümeti, EIFO’ya yeni fon aktaracak ve böylece en az 300 milyon DKK (yaklaşık 40 milyon avro) tutarında yeni yatırım fırsatları sağlanacak. Bu, fonun toplam paketini 1.3 milyar DKK’ya veya 170 milyon avroya çıkaracak.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ekonominin yeşil dönüşümüne ve Danimarka’nın küresel pazarda lider konumda olduğu kritik altyapı alanında yenilikçi çözümlerin uygulanmasına özel önem verilecek.

Özellikle, yenilenebilir enerji kullanan kritik altyapıyı desteklemek için Danimarka hükümeti, Ukrayna EIFO mekanizmasına 2.85 milyar DKK (yaklaşık 380 milyon avro) tutarında ek finansman sağlayacak.

EIFO: Danimarka İhracat ve Yatırım Fonu

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com