Alman şirketi, hava savunmasını güçlendirmesi için Ukrayna’ya 6 adet yüksek hassasiyetli radar daha gönderecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Boevaya mashina /wikimedia.org

Alman Hensoldt şirketi, hava savunmasını güçlendirmek amacıyla yüksek performanslı TRML-4D radarlarından altı tanesini daha Ukrayna’ya teslim edecek. Teslimatların yıl sonuna kadar yapılması bekleniyor.

Şirketin internet sitesinde yer alan mesaja göre, 100 milyon avroyu aşan sipariş çerçevesinde radarlar, Ukraynalı operatörlerin eğitiminin ardından yıl sonuna kadar teslim edilecek.

Şirketin CEO’su Oliver Derre “Ukrayna hava savunmasının radarlarımıza acilen ihtiyacı var ve bu yıl tüm sistemleri tedarik edebileceğimizden gurur duyuyoruz. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler, radarların hızlı uyum yetenekleri halkın korunması açısından ne kadar önemli olduğunu doğruluyor.” dedi.

TRML-4D radarı

Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre TRML-4D, en yeni AESA (aktif elektronik olarak taranan dizi) radar teknolojisine dayanıyor. Radar, 250 kilometreye kadar yarıçap içindeki yaklaşık 1,500 hedefin hızlı tespitini ve takibini sağlıyor. Seyir füzeleri, dronlar ve uçakların yanı sıra helikopterler gibi her türlü hava hedefini hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit edebiliyor, takip edebiliyor ve sınıflandırabiliyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Almanya daha önce bu radarları yardım paketlerinin bir parçası olarak Ukrayna’ya vermişti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com