Fenerbahçe’yi yenen Dinamo Kiev Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura yükseldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan maçta Karavaev’in golü, Ukrayna kulübüne Şampiyonlar Ligi’nin bir sonraki turuna bilet kazandırdı.

27 Temmuz Çarşamba günü, Dinamo Kiev, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunun rövanş maçını Fenerbahçe ile oynadı.

Karşılaşmayı İtalyan hakem Massimiliano Irrati yönetti.

Fenerbahçe maçın ilk dakikalarından itibaren sahaya hakim olacağını ve kazanmak için mücadele edeceğini gösterdi. Maçın ilk yarısında topa daha fazla hakim olan Fenerbahçe Dinamo kalesine sekiz şut atmayı başarırken, Dinamo, ev sahibi takımın kalesine sadece bir kez şut çekti. Gol olmadı.

Avrupa Birliği’nde Ukrayna sürücü belgelerinin kullanımını sağlayan yeni kurallar yürürlüğe girdi

İkinci yarının ilk yarısında Dinamo hakimiyeti ele geçirdi. 57. dakikada gelen golle Dinamo öne geçti.

Karşılaşmanın 68. dakikasında Szalai ile Fenerbahçe beraberliği sağladı.

Uzatmalarda Dinamo Kiev 114. dakikada Oleksandr Karavaev‘in attığı golle bir üst tura yükseldi.

Fenerbahçe – Dinamo: 1-2

Dinamo’nun Fenerbahçe ile oynadığı ilk maç 0:0 berabere bitmişti. Polonya’nın Lodz kentinde Władysław Krol LKS Stadyumu’nda maçta Dinamolu oyuncular sözde bir iç saha maçı oynamak zorunda kalmışlardı.

Şampiyonlar Ligi’nin üçüncü ön eleme turunda Dinamo Kiev, Avusturyalı Sturm ile oynayacak. Bu sonuçla Fenerbahçe yoluna UEFA Avrupa Ligi elemelerinde devam edecek. Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Çekya ekibi Slovacko ile karşı karşıya gelecek.

Dinamo Kiev teknik direktörü Lucescu ise maç sonrası basın toplantısına gitmedi. Fenerbahçeli taraftarların Putin’e destek sloganları attıkları için Türk gazetecilere üzüntülerini ileten Lucescu “Böyle tezahüratlar beklemiyordum. Yazık!” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com