Ukrayna, AİHM’deki dava sayısı açısından ilk üçte yer aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ahmetov'un "Metinvest" şirketi, işletmelere verdiği zarar nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Rusya'ya dava açtı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Ukrayna aleyhine açılan 10 binde fazla şikayeti kaydetti.

Mahkeme Başkanı Shiofra O’Leary tarafından yıllık raporlama konferansında duyurulduğuna göre Türkiye, Strasbourg’un ana “şikayet tedarikçisi” haline geldi. Türkiye’ye karşı 20ü000’den fazla insan hakları ihlali iddiasında bulunuldu. 2022’de şikayet sayısı 5,000 kadar arttı.

İkinci sırada, Avrupa Konseyi’nden çekilmesine rağmen 22 Eylül 2022’den önce işlenen ihlallerden sorumlu olmaya devam eden Rusya Federasyonu var. Kuyruğa 16 bin 700 şikayet kaydı yapıldı.

Ukrayna 10 bin 400 vaka ile üçüncü sırada yer alıyor. Aynı zamanda, Ukrayna’ya yapılan şikayetlerin bir kısmının kabul edilemez bulunması ve bir kısmı hakkında kararlar alınması nedeniyle yıl içinde yaklaşık 1,000 şikayet azaldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com