Baykar, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine iki adet Bayraktar TB2 İHA hediye etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

25 Ocak Çarşamba günü Türk savunma şirketi Baykar, Ukrayna askerlerine iki adet Bayraktar TB2 insansız hava aracı hediye etti.

Ukrayna İstihbarat Ana Müdürlüğü’nde bildirildiği üzere, Türk saldırı insansız hava araçları, Ukrayna askerlerinin kendilerini Rus işgalcilere karşı savunmalarına yardımcı olacak.

Açıklamada “Bugün Ukrayna’nın büyük dost ve ortaklarımız Baykar firmasından 2 adet daha Bayraktar TB2 insansız hava aracını teslim aldık. Baykar firması, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ve Ukrayna halkına işgalcilerden korunması için bedelsiz olarak teslim etti. Baykar firmasına ülkemizin en zor zamanlarında tavizsiz ve sürekli desteği için sonsuz minnettarız” dedi.

24 Şubat’tan bu yana Bayraktar TB2 insansız hava araçları, Ukrayna’daki savaş alanında kendisini sıkça gösterdi. Aynı zamanda şirketin kendisi de Ukrayna’yı desteklediklerini ve Rusya ile ticaret yapmayacaklarını belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com