Zelenskiy: Ruslar Ukrayna topraklarını terk ettiğinde savaş sona erecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya ile müzakerelere dair tek şart var: Rusya, Ukrayna topraklarından çekilmeli

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Sky News ile yaptığı röportajda, Rus birliklerinin Ukrayna topraklarından çekilmesiyle savaşın sona ereceğini söyledi.

Zelenskiy “Bir numaralı önceliğim halk. Bu yüzden Rusya topraklarında savaşmak istemiyoruz. Bir an önce savaşı durdurmalarını ve bir an önce ülkemizden ayrılmalarını istiyorum… Kesin olarak söyleyebilirim: Topraklarımızı terk ederlerse savaş durur.” dedi.

Cumhurbaşkanına göre, Vladimir Putin ile barış görüşmeleri için görüşmekle “ilgilenmiyor”, ona “bilgi balonu” içinde yaşayan ve savaş alanında neler olup bittiğini gerçekten bilmeyen bir kimse diyerek “Rusya’da kararları kimin aldığını anlamadığını” ve Moskova’nın barış isterken geceleri ülkesine füzelerle saldırarak yalan söylediğini belirtti.

Zelenskiy, “Herhangi bir müzakere istemiyorlar ve işgalden önce de böyleydi. Başkan Putin buna karar verdi. Müzakere istemiyor çünkü barış istemiyor. Ukrayna’nın onun için yalnızca ilk adım olduğuna inanıyorum. Büyük bir savaş yürüttüğüne inanıyorum. Ve tüm dünyanın savaştığı gerçeğini düşünmüyor. Şu anda Ukrayna’ya yardım ediyorlar. Ben şu anda Ukrayna’da görevimin başındayım ama bekleyeceğiz… dünya böyle devam etmeyecek, onlar yorulacak ve ben yoluma devam edeceğim.” dedi.

Putin ile yüz yüze görüşmenin devam eden çatışmayı çözmeye yardımcı olup olmayacağı sorusuna Zelenskiy, “İlgi duymuyorum. Görüşmekle ilgilenmiyorum, konuşmakla ilgilenmiyorum. Neden? Çünkü, kendisiyle “Normandiya formatında” görüştük, bu tam kapsamlı bir işgalden önceydi. Bir şey söyleyen ama başka bir şey yapan birini gördüm” dedi.

Zelenskiy’ye göre Ruslar “doğuda ilerliyorlar ve birçok asker kaybediyor. Ukrayna cumhurbaşkanı, “Bu sadece olağanüstü bir sayı. Buna kaygısızlar. Yani kendi insanlarını saymıyorlar. Bu bir gerçek” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com