Ukrayna’da uluslararası otobüs seferleri için biletler tek bir portaldan satın alınabilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da uluslararası otobüs seferleri için biletler tek bir portaldan satın alınabilecek

Lisanslı şirketlerin tüm uluslararası otobüs seferlerini sunacak olan yolcular ve motorlu taşıtlar için birleşik kayıt sistemi Ukrayna’da çalışmaya başlıyor. Otobüs firmaları için sisteme kaydedilme zorunluluğu getirilmedi.

Toplumsal Kalkınma, Bölgeler ve Altyapı Bakan Yardımcısı Serhgey Derkaç, “İnsanları ve Şehirleri Birbirine Bağlamak” adlı uluslararası otobüs taşımacılığı forumunda “Bugün, tüm yasal düzenli uluslararası otobüs güzergahları hakkında bilgi toplayacak çevrimiçi bir portal olan autobus.gov.ua hizmetini sunuyoruz. Her vatandaş, kendisine uygun bir güzergah seçebilecek, şirketin web sitesine giderek, istediği tarih için doğrudan oradan bilet satın alabilecek.” diye vurguladı.

Şu ana kadar birkaç firma sisteme katıldı. Zaman içinde, Yeniden Yapılanma Bakanlığı, biletleri internetten satın alınabilen hizmetle uluslararası rotaların %100’ünü kapsamayı bekliyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Derkaç “Zaten içeri girip nasıl çalıştığını görebilirsiniz. Şimdi taşıyıcıların hizmete katılması için bir bilgilendirme kampanyası başlatıyoruz. Amacımız, yolcunun ihtiyaç duyduğu seferi tek bir kaynaktan bulabilmesi, taşıyıcının gerekli tüm belgelere, lisansa sahip olup olmadığını kontrol edebilmesi ve bilet satın alabilmesi için uluslararası rotaların tamamını site üzerinde toplamaktır.”

Sicile katılımın motorlu taşıyıcılar için isteğe bağlı olduğunu ve kimsenin onları katılmaya zorlamayacağını vurguladı. Ancak Derkaç’a göre bu projeye katılan firmalar birçok avantaj elde edecek: “Birincisi, hizmetlerinin pazarlanmasına ve reklamına para harcamalarına gerek kalmayacak. İkinci olarak, autobus.gov.ua‘da yer almak onlar için ücretsiz olacak. Tanınmış toplayıcılarda ise taşıyıcılar seferleri için satılan biletler için bir yüzde ödüyorlar.” dedi.

Yeni hizmetin bir diğer avantajı ise geri bildirim imkânıdır. Yolcular seyahatleri hakkında geri bildirim bırakabilecek. Ve Yeniden Yapılanma Bakanlığı şikayetlere derhal yanıt vereceğine söz veriyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com