Ukrayna’dan yurtdışına gönderilen mallar için değer eşiği 150 avrodan 1,000 avroya yükseltildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Рада підвищила поріг вартості товарів, що пересилаються з України за кордон, зі €150 до €1000

Ukrayna Verkhovna Rada’sı, FOP’lar ve Ukrayna dışındaki şirketler tarafından yazılı beyan olmaksızın uluslararası posta veya ekspres gönderilerle gönderilen malların değeri için eşiği 1,000 avroya yükseltti.

Parlamentonun finans, vergi ve gümrük politikası komitesi başkanı Danilo Getmantsev tarafından açıklamada konseyin, 9456 sayılı yasada değişiklikleri kabul ettiğini ve bu yasanın FOP’lar ve işletmeler tarafından Ukrayna dışına uluslararası posta veya ekspres posta ile gidişlerde gönderilen malların değer eşiğini artırma konusunu da çözdüğünü kaydetti. .

Bu değişikliklere göre toplam gümrük değeri 1,000 avroyu geçmeyen malların yazılı gümrük beyannamesi olmadan gönderilmesi mümkün olacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Getmantsev bunun işletme maliyetlerini azaltacağını ve lojistiği hızlandıracağını umduğunu ifade etti.

Değişikliklerden önce, işletmelerin değeri 150 avroyu aşan mallar için yazılı gümrük beyannamesi sunma zorunluluğunun mevcuttu.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com