ABD ve Türkiye, Rusya’ya yönelik yeni yaptırım uyum şeması üzerinde anlaşmaya vardı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, Rusya Federasyonu'nun "FATF kara listesine" dahil edilmesini istedi

Amerika Birleşik Devletleri, yeni bir uyum şeması ve Rusya’ya karşı yeni yaptırımların uygulanması konusunda Türkiye ile anlaştı.

Hürriyet’ten Hande Fırat‘ın verdiği bilgiye göre, Amerikalı ve Türk yetkililerin Rusya Federasyonu’na yönelik yaptırımlara uyum prosedürünü tartıştıkları belirtiliyor.

Washington, Rusya ile iş yapan Türk şirketlerine kısıtlamalar getirmeden evvel Ankara’dan bilgi isteyecek.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Köşe yazısında şöyle denildi:

Son dönemde konuşularak üzerinde uzlaşılan başlıklardan biri Türkiye açısından son derece önemli. Rusya ile ticari faaliyetleri olan ya da olduğu ileri sürülen şirketler Türkiye’ye sorulmadan, araştırılma istenilmeden ABD tarafından hemen yaptırıma tabii tutuluyordu. Bu ekonomide de çeşitli sorunları beraberinde getiriyordu. İki ülke yeni bir sistem üzerinde anlaştı. ‘Yaptırım uyum şeması’ denilen sisteme göre, ABD önce olası şirketleri Türkiye’ye bildirerek konuyla ilgili bilgi isteyecek. Türkiye’nin de araştırması ve sonuç bildirmesi durumunda gerekli görülürse adım atılacak.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com