Rusya tecavüzden hüküm giyenleri de cepheye gönderecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya’da tecavüzcüler, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı ile yapılan sözleşme karşılığında askere alındıkları takdirde bu cezalarından muaf tutulabilecek.

Moscow Times haberine göre Rusya Devlet Duması, yetişkinlere dönük tecavüzden hüküm giyenlerin Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı ile sözleşme yapmasına olanak tanıyan yasa tasarısını destekledi. Bu sayede tecavüzcüler Ukrayna’da savaşa girebilecek.

Rusya’da artık hafif ve orta şiddetteki suçlardan dolayı soruşturma geçiren ve yargılanan kişiler ile halihazırda hüküm giymiş olanların çoğu, “seferberlik dönemleri, sıkıyönetim ve savaş zamanlarında” Savunma Bakanlığı ile sözleşme akdedebilecek.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yeni değişiklikler çocuklara yönelik cinsel şiddet içeren ciddi maddelerden hüküm giymiş olanlar için geçerli olmayacak. Ancak yetişkin tecavüzcüler sözleşme karşılığında cezadan muaf tutulabilecek. Sabıka kaydı bulunanlar ise Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalaması durumunda bunlar iptal edilecektir.

Aynı zamanda Rusya’da aşırılıkçılık, terörizm, sabotaj, bölücülük çağrısı ve vatana ihanet nedeniyle hapsedilen vatandaşların Ukrayna’daki savaşa katılmasına izin verilmeyecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com