Putin’den Zelenskiy’e: Donbass’ta değil, Moskova’da buluşalım!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin Donbass’ta görüşme önerisine yanıt verdi ve “uygun herhangi bir zamanda” Moskova’da buluşmayı teklif etti, ancak Donbass sorununu tartışmayı reddetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile ikili ilişkileri görüşmek üzere Moskova’da herhangi bir zamanda görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen brifingde, “Ukrayna’nın mevcut liderliğinin son zamanlarda Rus-Ukrayna ilişkilerini bozan birçok adım attığını” söyledi.

Rus lider konuşmasında “Bu, ikili ilişkilerde bir takım sorunları ilgilendiriyor, Ukrayna’daki Rus Ortodoks Kilisesi’ne yönelik tutum, yıkım girişimleri, Rus diline ve Rusça konuşan Ukrayna vatandaşlarına ve Ukrayna’da yaşayan Rus vatandaşlarına yönelik … Orada sadece pişman olduğumuz bir çok adım var.“diyerek, Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin “bu ilişkileri yeniden kurmaya başlama arzusunu memnuniyetle karşıladığını” da sözlerine ekledi.

Putin “Geride bir soru var: bu toplantıda neyi tartışmak istiyoruz? Donbass’ın sorunlarını tartışmaktan bahsediyorsak, öncelikle Ukrayna liderliği Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri’nin liderleriyle görüşmeli ve ardından içinde Rusya’nın da olduğu üçüncü ülke temsilcileriyle sorunları çözmelidir.” dedi.

Putin Zelenskiy ile Moskova’da buluşabileceğini de şu sözleri ile vurguladı: “Ve eğer ikili ilişkilerin gelişmesinden bahsediyorsak, o zaman Ukrayna Cumhurbaşkanı’nı Moskova’da kendisinin uygun olduğu herhangi bir zamanda kabul edeceğiz.

Daha önce Zelenskiy, Putin’i Donbass’ta görüşmeye davet etmişti.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com