Zelenskiy’den Rus birliklerinin Ukrayna sınırından çekilmesine yorum: Ukrayna barış istiyor!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rus birliklerinin Ukrayna sınırından çekilmesi hususunda yorum yaptı: Ukrayna barış istiyor!

Ukrayna cumhurbaşkanı Twitter üzerinden yaptığı yorumda, Rusya’nın kararının “gerilimi orantılı olarak azalttığını” bildirdi.

Zelenskiy, uluslararası ortaklara teşekkür ederek, “Sınırımızdaki asker sayısını azaltmak orantılı olarak gerilimi azaltır. Ukrayna her zaman hazırdır, Donbass’taki askeri varlığı azaltmak ve gerilimi düşürmek için atılacak her türlü adımı memnuniyetle karşılamaktadır. Ukrayna barış istiyor. #BirlikteDahaGüçlü olmayı destekledikleri için uluslararası ortaklara teşekkür ediyorum.” diye yazdı.

Daha önce, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın 23 Nisan’da Ukrayna sınırları yakınında ve işgal altındaki Kırım’da tatbikat yapan Güney ve Batı askeri bölgelerinden asker çekmeye başlayacağını söyledi. Şoygu ifadesin “sürpriz teftişin hedeflerine tam olarak ulaşıldı.” demişti.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com