Savunma Bakanlığı “Ramstein-20” sonuçları hakkında konuştu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: mil.gov.ua

Müttefikler Ramstein-20 toplantısında yeni yardım paketleri açıkladılar ve Ukrayna’ya hava savunması için daha fazla füze sağlama niyetlerinin güvencesini verdiler.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Almanya’nın Ramstein-Miesenbach kentindeki ABD Hava Kuvvetleri üssü “Ramstein”da gerçekleşen Ukrayna Savunması Temas Grubu (Ramstein-20) toplantısının sonuçlarını bildirdi.

Savunma Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, ortak ülkelerden oluşan koalisyonun temsilcileri bir kez daha verimli bir toplantı gerçekleştirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yayınlanan mesajda toplantının ana konusunun ve Ukrayna ordusunun temel ihtiyacının mühimmat olduğunun kaydedildiği belirtilerek “Çok sayıda ülke, 155 mm, 152 mm, 105 mm mühimmat ve diğerlerini içeren yardım paketleri açıkladı. Ukrayna tarafı, ordumuz için gerekli mühimmatı dünya çapında arama ve bulma konusunda ortaklarına minnettardır.” denildi.

Ayrıca toplantının bir diğer önemli gündem maddesi de hava savunma sistemi oldu.

Savunma Bakanlığı, “Ortaklarımız, hava savunma sistemlerimiz için daha fazla füze tedarik edileceğine dair güvence verdi” dedi.

Bu bağlamda Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius’un şu sözlerinin aktarıldığını vurguladılar: “Ukrayna üzerindeki gökyüzü Ukraynalılara aittir. Dolayısıyla ortak görevimiz Ukrayna’nın havadaki üstünlüğünü sağlamaktır.” Bu bağlamda katılımcılara, F-16 savaş uçaklarının eğitimine yönelik tedbirlerin planlandığı gibi gittiği bilgisi verildi: Ukrayna, ABD, Danimarka, Belçika, Hollanda, Romanya ve diğer ortaklarla birlikte tüm ilgili ülkelerle aktif olarak çalışıyor.

İnsansız hava araçlarının da toplantının gündeminde olduğu belirtilerek “Toplantının bir diğer önemli konusu da dronlar. Dron koalisyonuna çok sayıda yeni ülke katıldı ve katkı sağladı. Bu koalisyonun ilk sonuçları, Mart ayı sonunda Ukrayna’da beklenen somut dronlardır. Koalisyon, Ukraynalı dron üreticilerine de yatırım yapma olasılığı üzerinde çalışıyor. ” mesajı vurgulandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com