Ukrayna Doğu Avrupa’da önemli bir kripto para merkezi haline geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, kripto varlık kullanımında dünyada üçüncü sırada

2023 yılında Ukraynalılar kripto para biriminden etkileyici bir şekilde 850 milyon dolar kazandı. Bu bilgi Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı tarafından önde gelen analitik şirket Chainalytic’in araştırma verilerine dayanılarak yayımlandı.

Araştırmanın sonuçlarına göre Ukrayna önemli bir potansiyel göstererek Doğu Avrupa’nın önde gelen kripto hobilerinden biri haline geldi. Bu başarı, Ukrayna’nın, kripto varlıklarına yapılan yatırımlardan elde edilen kâr açısından Brezilya, Japonya ve Kanada gibi ülkelerin önünde 12. sırada yer aldığı dünya sıralamasında Ukrayna’nın konumunu doğruluyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Küresel kripto para piyasası bağlamında 2023 zor ama önemli bir yıl oldu. Kripto yatırımcılarının toplam getirisi, 2022’deki 127 milyar dolardan önemli ölçüde düşerek 37.6 milyar dolar oldu. Buna rağmen ABD 9.36 milyar dolarla pazar liderliğini korurken, onu sırasıyla 1.39 milyar dolar ve 1.18 milyar dolar gelirle İngiltere ve Vietnam takip etti.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, yeni bir varlık sınıfıyla çalışmak için uygun koşullar yaratmaya yönelik bir adım olarak kripto endüstrisini yasallaştırmanın önemine odaklanıyor. Bu bağlamda, yalnızca kripto para birimlerinin vergilendirilmesine ilişkin net kurallar oluşturmayı değil, aynı zamanda Ukrayna ekonomisine yabancı yatırım çekmeyi de amaçlayan sanal varlıklara ilişkin 10225-1 sayılı yasa taslağı geliştirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com