GUR: Rusya’daki hareketlilik seçimlerden sonra yoğunlaşabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu'nun çöküşü, Ukrayna'ya karşı savaşta yenilmesiyle başlayacak.

GUR temsilcisi Andrey Yusov, Rusya’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin dünyaya Putin’in ülkesindeki durumu kontrol altına alamayacağını gösterdiğini söyledi.

Yusov “Putin benzeri bir kişinin sözlerinin hiçbir anlamı yok. Putin’in artık aynı olmadığını tüm dünya gördü. Belgorod ve Kursk bölgelerinde yaşanan olaylar, Rusya Federasyonu’na yönelik siber saldırılar, askeri ve ekonomik olaylar, diktatörün kendisi için önemli bir dönemde durumu kontrol altında tutma becerisine sahip olmadığını gösterdi.Bu, durumu çok dikkatli izleyen Çin ve Küresel Güney ülkeleri için önemli bir sinyaldi, şunu anladılar: diktatör ülkesindeki durumu kontrol edemez” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca Rusya Federasyonu’ndaki seferberlik tedbirlerinin durmadığını da sözlerine ekledi. Ve “seçimlerden” sonra yoğunlaşabilir ve “daha açık bir karaktere” sahip olabilir. Yusov ayrıca, Rusların sandıkları ateşe verdiği ve sandıkları yeşil boyayla doldurduğu sandık merkezlerinde yaşanan olaylara da değindi.

Yusov “Rusya’da rejime direnmeye ve bunu farklı şekillerde yapmaya hazır çok sayıda insan var. Birisi seçim kabinini yakabilir ve RDK’nın Rus gönüllüleri gibi elinde silah olan Rusya’nın Özgürlüğü Lejyonu ve Sibirya Taburu, kendi anavatanlarını Putin rejiminden kurtarmaya hazır ve bunu şu anda başarıyla yapıyorlar” diyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com