Beta Mühendislik Lviv bölgesinde bir bitüm üretim tesisi kuracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk inşaat ve yatırım şirketi Beta Mühendislik, Lviv bölgesinde Ukraynalılarla ortak bir bitüm tesisi kurmayı kuracak.

Facebook’ta bir mesaj yayınlayan Lviv Bölge Devlet İdaresi başkanı Maksim Kozitskiy “Türk inşaat ve yatırım şirketi Beta Mühendislik, Lviv bölgesini, kendi kapasitelerini genişletmek için bir platform olarak görüyor. Temsilcileri ile ilk toplantısını bugün Lviv Bölge Devlet İdaresi Ekonomi Politikası Departmanından uzmanlarla birlikte gerçekleştirdik. Girişimcilerin Türkiye ve Irak’ta kendi petrol rafinerileri ve bitüm fabrikaları var. Ukrayna’da kamu-özel ortaklığı biçiminde yatırımları çekerek kendi işlerini kurmak istiyorlar” dedi.

Bölge başkanına göre, Türk ortakların piyasayı daha ayrıntılı inceleyip özel bir talepte bulunmaları ve idarenin de kamu-özel ortaklığının tüm olanaklarını keşfetmesi konusunda artık anlaşmaya varıldı. Ayrıca gelecekte kurulacak Ukrayna-Türk şirketinin bulunduğu arsaların bir listesini de sunacaklar.

Ukrayna’da marketlerdeki sebze reyonlarındaki plastik poşetler de ücretli olacak

Lviv Bölge Devlet İdaresi tarafından bildirildiğine göre, şirket planı bitüm santralının inşasının yapılacağı konumda bölge altyapısının iyileştirilmesi dikkate alınarak bölgenin gelişmesine katkıda bulunacak. Toplantı sırasında Kozitskiy, bu yatırım projesinin uygulanması için bir organize sanayi kurulması olasılığını da belirtti.

Beta Mühendislik, petrol ve gaz projeleri, rafineri projeleri, enerji santralleri, petrokimya ve çimento sektörlerinde uzmanlaşmış, Türkiye’nin önde gelen mühendislik şirketlerinden biridir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com