Şmigal: “Her ailenin en az üç çocuğu olmalı”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Şmigal: Elektrik tedariği ile ilgili en zor durum şu anda Kiev ve Harkov'da

Rusya Federasyonu’nun geniş çaplı işgali nedeniyle Ukrayna’daki demografik durum zorlaşmaya devam ediyor. Çocuğun doğumuna ilişkin ödemeleri artırmak için yurtdışından fon çekilmesi planlanıyor.

Başbakan Denis Şmigal, yardım kampanyası sırasında “Çok sayıda insanın kaybedildiğini” vurguladı ve “Bu topyekun savaş yüzünden ne yazık ki insanlar ölüyor. Maalesef çocuklarıyla birlikte Ukrayna’dan ayrılan insanları da kaybettik. Bir milyondan fazla Ukraynalı çocuk yurtdışında. Görev bu aileleri geri getirmek, bu çocukları geri getirmek. Ayrıca Ukraynalıları mümkün olduğu kadar çok çocuk doğurmaya motive ediyoruz, böylece Ukrayna bizim zaferimizden sonra barışçıl bir gelecekte refaha kavuşabilir.” dedi.

Ona göre bu sorunun çözümü için her Ukraynalı ailenin en az üç çocuğunun olması gerekiyor.

Mesajda, “Ukrayna’nın mükemmel bir gelecek beklentisine sahip olabilmesi için genel olarak her Ukraynalı ailenin en az üç çocuğu olması gerekir” denildi.

Bir çocuğun doğumu için artan ödemeler hakkında

Çocuk doğumuna ilişkin ödemeleri artırmak için yurtdışından kredi çekmeyi planladıklarını kaydetti.

Şmigal “Elbette devlet genç ebeveynleri destekleyecektir. Tüm çalışmalara göre doğum oranını belirleyen en önemli faktör istikrar ve güvenliktir. Kişi öngörülebilirliğe ve güvenliğe sahip olduğunda çocuk sahibi olma kararları daha kolay alınır.” diye açıkladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna’da bir çocuğun doğumu için, ailede doğan çocuk sayısına bakılmaksızın ödemeler 41 bin 280 UAH tutarındadır. Bu rakam 2014’ten bu yana değişmedi.

Şmigal “Yeni yasa tasarısı kabul edilirse ailelere yapılacak ödemeler asgari geçim sınırına bağlanacak. Yani ailedeki ilk çocuk için asgari 150, ikinci çocuk için 100, üçüncü ve sonraki her çocuk için 50 asgari geçim sınırı olacak. Yani doğum için de asgari geçim sınırı belirlenecek. Devlet ilk çocuk için yaklaşık 400 bin UAH tutarında ödemeyi planlıyor.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com