ISW tahminlerden endişeli:  İşgalciler yaz aylarında yeni bir saldırıya geçecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf Mariupol’ün 56 ayrı motorlu piyade tugayı

Rus işgal güçleri bahar aylarında yerel saldırı girişimlerini sürdürecek ve bu yaz da yeni bir taarruza hazırlanmaya çalışacak. Şu anda, kayıplara rağmen Ukrayna ordusunun yer edinmesini engellemek için ilerliyor.

ISW‘ye göre Batı’nın güvenlik yardımı, Ukrayna ordusunun önümüzdeki aylarda yerini koruma ve yeni düşman saldırılarını püskürtme yeteneğinde çok önemli bir rol oynayacak.

Analistler, işgalcilerin, Ukrayna ordusunun savunma hatlarını istikrara kavuşturmasını önlemek için tüm cephe hattı boyunca saldırı temposunu korumaya çalışacaklarına inanıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

ISW uzmanlarına göre işgalciler bu baharda saldırılarını dinamik bir şekilde yeniden değerlendirmek için saha çapındaki inisiyatiflerden yararlanmaya devam edecek. Aynı zamanda düşman bu yaz Ukrayna savunmasındaki zayıf noktalardan yararlanmayı umuyor.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Ukrayna ordusunun müttefiklerden vaat edilen yardımı almadan önce, Ukrayna’nın teçhizat eksikliğinden yararlanmak için kaybına bakmaksızın saldırıların hızını korumaya çalışabileceğini ekliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com