Almanya, Ukrayna için uzun menzilli roket topçu koalisyonunun kurulduğunu duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: armyinform.com.ua

Almanya, Fransa ve Polonya, Ukrayna ordusu için yeni bir uzun menzilli roket topçu koalisyonunun kurulması konusunda anlaştılar.

Bild’in haberine göre, Almanya Başbakanı Olaf Scholz bunu Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Berlin’de yaptığı görüşme sonrasında duyurdu.

Olaf Scholz’a göre, roket toplarının satın alınmasına yönelik koalisyon, Ukrayna’nın Rammstein formatında desteklenmesine yönelik Temas Grubu çerçevesinde kurulacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Şansölye ayrıca Almanya, Fransa ve Polonya’nın Ukrayna için dünya pazarından daha fazla silah satın alacağını söyledi.

Ayrıca Emmanuel Macron ve Donald Tusk ile askeri teçhizat üretimini genişletme ve Ukrayna’daki ortaklarla çalışma konusunda da anlaştı.

Olaf Scholz, Weimar Üçgeni toplantısının “Kiev’e destek sinyali” gönderdiğini belirterek Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy hakkında “Bize güvenebileceğini biliyor.” dedi ve “Aynı zamanda Moskova’ya da net bir sinyal gönderiyoruz. Rusya devlet başkanı şunu bilmelidir ki, biz Ukrayna’ya verdiğimiz destekten geri adım atmayacağız, kararlılıkla ve birlik içinde Ukrayna’nın yanında duruyoruz” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com