Kırım’daki Belbek havaalanına saldırı hakkında: En az üç Rus uçağı vuruldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya, kamikaze dronlarla Ukrayna'ya yönelik saldırılarını artırıyor

Geçici olarak işgal edilen Kırım’daki Belbek havaalanına 31 Ocak’ta düzenlenen saldırıda en az üç Rus uçağı ve personeli hasar gördü.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri sözcüsü Yuriy Ignat‘a göre, işgalcilerin hava sahasına yapılan saldırının sonuçlarının en iyi kanıtı, uydu görüntüleridir.

Ignat, “Fakat Rus kamuoyundaki ölüm ilanları daha da iyi bir doğrulamadır. Kendileri de bunu kabul ediyorlar ve bu durumla ilgili bilgi yayınlıyorlar, en az üç uçak oradaydı, ardından bazı personel imha edildi” dedi.

Belbek Havaalanı’na saldırı

Geçici olarak işgal edilen Kırım’da 31 Ocak’ta defalarca patlamalar yaşandı. Yerel Telegram kanalları, gökyüzündeki roket izlerini gösteren fotoğraf ve videolar yayınladı.

Daha sonra Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk, Belbek havaalanına saldırı yapıldığı sinyali veren bir açıklama yaptı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Belbek havaalanına düzenlenen saldırıda Rus general Aleksandr Tatarenko‘nun öldürüldüğü öğrenildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com