Macaristan Ukrayna’ya yardımı engelliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Macaristan, Kiev Macar bankası OTP’yi uluslararası savaş sponsorları listesinden çıkarana kadar Avrupa Birliği’nin Ukrayna’ya silah tedarikinin finansmanına katkıda bulunmayacak.

Világgazdaság gazetesinin yazdığına göre Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto bir basın toplantısında ülkenin en büyük bankasının bu listeye dahil edilmesini çirkin, kabul edilemez ve skandal olarak nitelendirdi.

Sijjarto, “Ukrayna halkına yardım etmek için herşeyi yapıyoruz. Macar halkı hiçbir ilgilerinin olmadığı bir savaşın bedelini ödüyor. Ve tepkiler, en büyük Macar bankasının böylesine utanç verici bir listeye dahil edilmesi.” dedi.

Ona göre Macaristan, OTP savaş sponsorları listesinden çıkarılana kadar AB’nin Ukrayna’ya silah tedariki için herhangi bir ek finansmanına katılmayacak.

OTP Bank “kara listeye” girdi

Nisan ayında Ukrayna Ulusal Yolsuzluğu Önleme Ajansı’nın OTP Bank’ı savaşın uluslararası sponsorları listesine eklediğini hatırlatmak gerekiyor.

Verilere göre, banka Rusya’da çalışmaya devam ediyor ve sözde Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinin “bağımsızlığını” tanıyor.

Ayrıca, Macar bankası Rusya Federasyonu askeri personeline tercihli borç verme koşulları sağlamaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com