Zelenskiy, Ukrayna limanlarındaki engelin gerekirse askeri yolla kaldırılacağını belirtti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın 22 milyon ton gıdayı engellediğini söyledi. Sorun diplomasi yoluyla çözülemezse, Ukrayna askeri gerekeni yapacaktır.

Rusya, neredeyse tüm limanları ve tüm deniz gıda ihracat fırsatlarını engelledi. Engelin kaldırılması sorunu diplomatik olarak çözülemezse, Ukrayna askeri bir yol düşünüyor.

Bu, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy tarafından Portekiz Başbakanı António Costa ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklandı.

42 ülke Ukrayna’nın Rusya’ya açtığı davaya katılmak istiyor

Zelenskiy “Bugün 22 milyon ton Rusya Federasyonu tarafından bloke edildi… Bu yolları açmamız gerekiyor çünkü dünyada bir kriz olacak, Rusya’nın kışkırttığı enerji krizinden sonra ikincisi… Engeli kaldırabilirsiniz. Farklı yollar var. Yollardan biri de askeri. Bu nedenle, silahla ilgili bu tür taleplerde ortaklarımıza dönüyoruz.” dedi.

Ona göre, Rusya sürekli olarak limanlardan Ukrayna’nın tahılını ihraç ediyor. Ukrayna tarafı, gıdaların yasadışı yollardan gönderildiği ülkeleri biliyor ve dışişleri bakanlıkları düzeyinde çalışıyor.

Zelenskiy, Ukrayna’nın gıda güvenliği sorununu diplomasi yoluyla çözmeyi önerdiğini, ancak askeri yollara da başvurabileceğini vurguladı.

Portekiz, Ukrayna’ya 250 milyon avroya kadar mali destek sağlayacak

Kiev’de Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal ve Portekiz Başbakanı António Costa tarafından bir mutabakat imzalandı. Böylece Portekiz, 250 milyon euroya kadar mali yardım sağlayarak Ukrayna’yı destekleyecek.

Ukrzaliznytsia, Sumi ve Çernigov’dan yeni bir tren seferi başlattı

Ukrayna’nın bu yıl ilk dilimi alacağını belirten Şmigal

“Ukrayna bu yıl 100 milyon euroya varan ilk dilimi almalı. Bu, Ukrayna’nın savaş sırasında makroekonomik istikrarı korumasına yardımcı olacak ve zaferimizden sonra daha hızlı toparlanmasını sağlayacak.”

21 Mayıs’ta Portekiz Başbakanı António Costa bir çalışma ziyareti için Ukrayna’ya geldi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com