Budanov’a göre Rus halkı nihayet “savaşın gerçek resmini görüyor”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanı Kirill Budanov, Rus altyapısına yönelik saldırıların artabileceğini öne sürdü.

CNN’e verdiği röportajda Budanov dron operasyonlarının oldukça mümkün olduğunu söyleyerek “Varsayımsal olarak tüm bunların gerçekleşeceği bir plan var. Ve bu planın, kritik altyapının tüm ana yapılarını ve Rusya Federasyonu’nun askeri altyapısının nesnelerini içerdiğine inanıyorum.” dedi.

Budanov’a göre artık Rus halkı nihayet “[savaşın] gerçek resmini görüyor. Yanan petrol depolarını, yıkılan fabrika binalarını vb. görüyorlar. Bunların hepsi faydalı” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yayın, Ukrayna birliklerinin yorgunluğu, Rusya’nın yerli askeri üretimdeki üstünlüğü ve ön saflarda hareket eksikliği konusundaki kamuoyu endişelerine rağmen Budanov’un Ukrayna’nın Rusya’ya karşı tam zaferine olan güveninde kararlı olduğunu belirtiyor.

Ona göre önümüzdeki altı ay ilginç olacak çünkü bu dönemde Rusya’nın ön cephedeki mevcut baskısı sona erecek.

Budanov için savaş tek bir şekilde bitecek: “Adaletin tesis edilmesi, bu şekilde sona erecek” ve “kaybedilenin geri verilmesiyle bitecek” dedi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com