Pentagon, uzun menzilli GLSDB füzelerinin Ukrayna’ya transfer edildiğini doğruladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Pentagon temsilcisi Patrick Ryder, Ukrayna’nın ABD’den yeni, yüksek hassasiyetli, uzun menzilli ve kara tabanlı GLSDB füzesi alacağını doğruladı ancak güvenlik endişeleri nedeniyle transfer şartlarını açıklamadı.

ABD Savunma Bakanlığı temsilcisi bir brifing sırasında, “Geçen yıl da kabul edildiği gibi, güvenlik yardımı çabalarımızın bir parçası olarak Ukrayna’ya GLSDB sağlayacağız. Ancak operasyonlarımızın güvenliği nedeniyle belirli zaman çizelgelerini doğrulayamıyoruz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yeni bombanın yaklaşık 150 kilometre menzilli olması bekleniyor, bu da Ukrayna’ya belirli bir avantaj sağlayabilir ve uzun menzilli ateş gücünü artırabilir.

Ryder, bu bombaların transferinin, Ukrayna ordusu için yeni silah üretimi konusunda Kongre tarafından daha önce kabul edilen fon sınırları dahilinde Ukrayna’nın güvenliğini artırma girişimi çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti.

Ukrayna için GLSDB füzeleri

Bu bombaların Ukrayna Savunma Kuvvetleri’ne transferleri 2023’te açıklandı. Amerikan ordusunun rezervlerinde dahi bulunmaması dikkat çekicidir.

Ukrayna, bu bombaları savaşta kullanan ilk ülke olacak.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com