Ukraynalıların yakıt sıkıntısı sebebiyle bisiklet ve scooter talebi hızla artışa geçti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukraynalıların yakıt sıkıntısı sebebiyle bisiklet ve scooter talebi hızla artışa geçti

Ukrayna’daki benzin eksikliği, Ukraynalıları alternatif ulaşıma geçmeye zorluyor. Elektrikli scooter satışları neredeyse ikiye katlandı

Ciddi bir yakıt sıkıntısı ile bağlantılı olarak, Ukraynalılar aktif olarak alternatif ulaşıma geçmeye başladılar. Bisiklet ve elektrikli scooter talebi önemli ölçüde arttı.

OLX’e göre her gün yaklaşık 120.000 kişi e-bisiklet veya normal bisiklet arıyor, bu da iki haftada arama sayısını neredeyse ikiye katlıyor.

Ukraynalılar arasında en popüler ulaşım hangisidir:

  • Elektrikli scooter – Mayıs ayında arama sorgularının sayısı Nisan sonuna göre %111 arttı;
  • Elektrikli motosikletler, scooterlar ve kaykaylar – arama sorguları %71 arttı;
  • Normal bisikletler – %60 arttı.

Herson’daki durum Rusya’nın Ukrayna’daki başarısızlığını gösteriyor

Bu online mağazanın kurucusu ve sahiplerinden olan Vladislav Çeçetkin, Rozetka’da elektrikli araç satışlarının %66.6 arttığını söyledi. Ve elektrikli scooter satışı ise %84 oranında arttı. Çeçetkin, artışı, birçok kişiyi daha fazla yürümeye veya alternatif ulaşım yöntemlerini kullanmaya zorlayan yakıt kıtlığına bağlıyor.

Aynı zamanda OLX, talepteki artışı etkileyen diğer bir faktörün mevsimsellik olduğunu da ekledi: Mayıs ayında Ukraynalılar her zaman bisiklet ve scooter satın almaya başlıyor.

Aynı zamanda savaş nedeniyle stoklar da yerine konamıyor. Çin’den gelen ürünlerdeki lojistiğin yavaşlaması, Ukrayna’daki en büyük bisiklet üreticilerinin – Kiev ve Harkov fabrikalarının – kapasitelerinin savaş sebebiyle düşmesi de stokların azalmasında büyük bir etken olarak gösterildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com