Ukrayna ile Rusya arasında esir takası Ukrayna 207 askerini geri aldı.(fotoğraf)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yapılan esir takası anlaşması doğrultusunda Ukrayna 207 askerini, Rusya 195 askerini geri aldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yapılan anlaşma doğrultusunda Rus tarafından 207 Ukraynalı esirin geri alındığını belirterek, “Bizimkiler evinde. 207 insan ne olursa olsun geri dönüyoruz.” diyerek esaret altındaki tüm esirlerin geri dönmesi için çalıştıklarını vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada, “31 Ocak’ta yapılan müzakereler sonucunda esaret altında hayati tehlikesi bulunan 195 Rus askeri, Kiev rejimi kontrolündeki bölgelerden geri gönderildi.” denildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, bugün Rus esaretinden serbest bırakılan 207 Ukraynalı askerin neredeyse yarısının Mariupol’un savunucuları olduğunu açıkladı.

Yayınladığı video mesajında ​​”Bugün 207 Ukraynalıyı daha Rus esaretinden kurtarmayı başardık. 180 er ve çavuş. 27 subay. Bunların neredeyse yarısı Mariupol’un savunucuları.” dedi .

Zelenskiy’ye göre bunların arasında Silahlı Kuvvetler, Ulusal Muhafızlar, Ulusal Polis ve sınır muhafızları da bulunuyor.

Devlet başkanı ayrıca Ukrayna ve Rusya’nın tam kapsamlı savaşın başlamasından bu yana 50 esir değişimi yaptığını da bildirdi.

Cumhurbaşkanı, “Toplam 3.035 kişi geri döndü. Her birinin geri dönmesi için elimizden geleni yapacağız. Kimseyi unutmadık. Her soyadını arıyoruz” dedi.

Fotoğraflar: twitter.com/ZelenskyyUa

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com