Şmigal: Ukrayna, tarihinde ilk kez kendi gaz üretimini kullanarak bir ısıtma sezonunu yaşıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Şmigal: Ukrayna, tarihinde ilk kez kendi gaz üretimini kullanarak bir ısıtma sezonunu yaşıyor

Tarihinde ilk kez kendi gazını kullanarak ısınma sezonunu geçiren Ukrayna’da şu anda depoda yaklaşık 10 milyar metreküp gaz bulunuyor.

Ukrayna Başbakanı Denyis Şmigal “Ukrayna tarihinde ilk kez bu ısıtma sezonunu kendi doğalgazımızı kullanarak yaşıyoruz” dedi.

Başbakan, Ukraynalı Naftogaz ve devlete ait kuruluş “Ukrgazvydobuvannya”nın üretim hacimlerini %11 artırdığını ve ayrıca oldukça büyük hacimde yeni gaz üretim kuyuları açtığını kaydederek “Şu anda depolama tesislerimizde yaklaşık 10 milyar metreküp gazımız var. Ve bu ısıtma sezonunu gerçekten yalnızca Ukrayna tarafından üretilen gazı kullanarak yaşıyoruz” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Şmigal, Ukrayna’nın da bu kışı dengeli bir güç sistemiyle geçirdiğini vurgulayarak Ukrayna’nın halihazırda Avrupa enerji sistemi ENTSO-E’nin bir parçası haline geldiğini hatırlattı.

Başbakan, “Elektrik ithalat kapasitesini 1.7 GW’a çıkardık” diyerek, 1.7 GW’ın, devletin Rus saldırıları sırasında ve diğer ihtiyaçlar için güç sistemini dengelemesine yardımcı olan oldukça güçlü bir hacim olduğunu kaydetti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com