Stoltenberg, Ukrayna’ya yardım konusunda ABD’li kongre üyeleriyle görüşecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’ya verilen desteği görüşmek üzere ABD’li kongre üyeleriyle bir araya gelecek.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Genel Sekreter, “Yarın Kongre üyeleriyle görüşeceğim. Ve tabii ki onlarla Ukrayna dahil birçok konuyu tartışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Ona göre, başta ABD olmak üzere tüm NATO üyelerinin Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğinden emin çünkü bu, İttifak’ın güvenliğinin çıkarınadır.

Stoltenberg “Putin’in zaferi Ukraynalılar için bir trajedi olur ama aynı zamanda dünyayı daha tehlikeli ve hepimizi daha güvensiz hale getirir. Bu sadece (Rusya Devlet Başkanı) Putin’i değil, aynı zamanda Kuzey Kore, İran ve Çin’i de, diğer otoriter liderleri de güç kullanmaya cesaretlendirir. Bugün burası Ukrayna, yarın Tayvan olabilir.” dedi.

Ukrayna’nın egemen, bağımsız bir devlet olarak zaferini sağlamanın NATO ülkelerinin çıkarına olduğunu ve silah yardımının Kiev’in büyük başarılar elde etmesine, Rus silahlı kuvvetlerine kayıplar verdirmesine ve Rus Karadeniz Filosunu zorlamasına izin verdiğini belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Stoltenberg sözlerini şöyle sürdürdü: “Ukraynalıların halihazırda elde ettiği başarıları küçümsememeliyiz. Ve eğer bu savaşı bitirmek istiyorsak, o zaman bunu bitirmenin tek yolu Ukrayna’ya ABD’den ve diğer müttefiklerden ve ortaklardan silah vermektir. Putin’i savaş alanında kazanamayacağına ve bunu başarmanın tek yolu olduğuna ikna etmektir.”

Aynı zamanda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Amerika’nın Ukrayna’ya yardım malzemelerinin kesilmesiyle ilgili durumun zaten savaş alanını belirli bir şekilde etkilediğini söyledi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com