Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya Cumhurbaşkanları Kiev’e gidiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Letonya Cumhurbaşkanı Egils Levits ve Estonya Cumhurbalkanı Alar Karis Kiev’i ziyaret etti.

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda Twitter’da yaptığı bir duyuruda “Kiev’e sağlam bir siyasi destek ve askeri yardım mesajıyla gidiyoruz. Litvanya, Ukrayna’nın egemenlik ve özgürlük mücadelesini desteklemeye devam edecek. Hep birlikte zafere!“ diye yazdı.

Estonya Kamu Yayıncılığı’na (ERR) göre, liderler Kiev’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşecek.

Ukrayna tarım şirketleri Türk limanlarında pestisitlere dair engelinin kaldırılmasını istiyor

Toplantıda, Ukrayna ordusuna ve sivil halka yardım sağlanmasının yanı sıra savaş suçlarının sorumlularının adalet önüne çıkarılması için soruşturulması konularının görüşülmesi planlanıyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı, Rusya’ya karşı sert yaptırımlar uygulayan, Ukrayna’ya önemli siyasi, ekonomik, mali ve askeri destek sağlayan ve savaştan kaçan milyonlarca Ukraynalıya ev sahipliği yapan Avrupa Birliği’nden ortak bir yanıt alınmasına neden oldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com