Almanya, yeni Patriot sistemini en kısa sürede Ukrayna’ya teslim etme sözü verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg: Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemlerinin tedariki için NATO onayı gerekmiyor

Alman hükümeti, yeni Patriot hava savunma sisteminin en kısa sürede Ukrayna’ya teslim edileceğinin güvencesini verdi.

AB savunma bakanlarının Lüksemburg’daki toplantısından önce Alman Savunma Bakanı Simtje Möller Ukrayna’nın artık Rus hava saldırılarına karşı daha fazla korumaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Möller “Federal Almanya zaten çok sayıda hava savunma sistemini devretti, ancak durum Ukrayna’nın daha fazla korumaya ve uzak mesafeden gerçekleştirilen saldırıları püskürtme yeteneğine ihtiyacı olduğunu gösteriyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Üçüncü Patriot sisteminin Ukrayna’ya devredileceğini açıklayan Almanya’nın, sistemin en kısa sürede teslim edilmesini sağlayacağının güvencesini verdi.

Möller ayrıca, Alman Savunma ve Dışişleri Bakanlarının Ukrayna için hava savunma sistemleri aramaya yönelik ortak girişimini hatırlatarak, tüm ortaklara ek sistem transferi fırsatları bulmaya çağrıda bulundu.

Dışişleri Bakanı, “Her katkı, her sistem, her bileşen önemlidir, mali teklifler de memnuniyetle karşılanır” diye vurguladı.

Ayrıca Möller’e göre, Alman stoklarından “birkaç bin topçu mühimmatı” halihazırda Ukrayna’ya devredildi ve “yıl içinde yaklaşık yarım milyon daha fazla mühimmat teslim edilecek.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com