Biden, Zelenskiy’e Ukrayna’ya yardım yasasını derhal imzalayacağına dair güvence verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Biden, Zelenskiy'e Ukrayna'ya yardım yasasını derhal imzalayacağına dair güvence verdi

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Temsilciler Meclisi’ndeki oylama sonuçlarının ardından ABD Başkanı Joe Biden ile telefonla görüştü.

Zelenskiy yaptığı açıklamada “Temsilciler Meclisi’ndeki oylama sonuçlarının ardından ABD Başkanı Joe Biden ile telefonla görüştük. Başkan, Senato tarafından onaylanması halinde yasayı derhal imzalayacağına dair güvence verdi. Ukrayna’ya verdiği sarsılmaz destek ve gerçek küresel liderliği için Joe Biden’a minnettarım.” dedi.

Joe Biden ile yaptığı görüşmede Ukrayna Devlet Başkanı, tasarıya iki partiden de destek verildiğini ve Meclis Başkanı Mike Johnson ile Azınlık Lideri Hakeem Jeffries‘in kişisel rolüne dikkat çekerek “Temsilciler Meclisi’nin Rus varlıklarına el konulmasına izin veren bir başka kararı, tüm ortaklarımıza güçlü bir sinyal gönderiyor.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Başkan Biden’e binlerce füze, insansız hava aracı ve bombayla yapılan Rus hava terörünü anlattığını belirten Zelenskiy “Yasanın çıkmasının ardından ilk savunma yardım paketini görüştük. Hızlı ve güçlü olacağına, uçaksavar, uzun menzilli ve topçu kabiliyetlerimizi güçlendireceğine dair Başkan’ın güvencesini taşıyorum. İkili güvenlik anlaşmasının imzalanması ve yaklaşan Barış Zirvesi hazırlıkları da görüşüldü” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com