Kremlin, ABD’nin Ukrayna’ya yardım etme kararından dolayı çok gergin

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna’ya 60 milyar dolarlık yardımı onayladı. Bu karar, yardımın sözde hiçbir şeyi değiştirmeyeceğine ikna etmek için ellerinden geleni yapan Rus propagandacıların da gözünden kaçmadı.

Halkın Hizmetkarı Partisi milletvekili Oleg Dunda, Rusya’nın aslında başka bir cephede savaştığını söyledi: bilgi. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde propagandaya büyük miktarda para yatırılıyor.

Oleg Dunda konuşmasında şunları ifade etti:

Bu yardım Rus imparatorluğu için bir tehdit olmasaydı, bu kadar histerik açıklamalar yapmaları pek mümkün değildi. İnsanlar kendilerini bu kadar duygusal bir şekilde ifade ettiklerinde, bu kendilerini büyük bir tehdit olarak hissettikleri anlamına geliyor

Moskova yardımın gönderilmesini engellemeye çalıştı

“Rusya, Ukrayna’nın yardım alımına zarar vermek için propagandasını azami ölçüde kullandı. Bu, para karşılığında Rusya’ya neyin faydalı olduğunu söyleyen çok sayıda sözde “yararlı aptal” sayesinde yapıldı..

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bunların doğrudan Moskova’dan finanse edildiği konusunda ısrar edemeyiz, ancak bireysel kongre üyelerinin açıklamaları dikkate alındığında, örneğin Dmitriy Medvedev tarafından dile getirilen tezlerin tekrarlandığını görüyoruz. Neyse ki bu türden çok az kongre üyesi vardı, ancak yine de Cumhuriyetçi Parti’nin birkaç üyesi Ukrayna’ya fon sağlanmasının engellenmesini talep etti ve “insanların hayatlarını kurtarmak” için silah sağlamaya gerek olmaması konusunda ısrar etti.“.

ABD, Rusya’nın ne kadar büyük bir tehdit oluşturduğunun farkına vardı

“Buna rağmen ABD’nin siyasi elitinin oy verme gücünü bulduğunu görüyoruz. Yetkililer, Rusya’nın tüm Batı medeniyeti için ne kadar büyük bir tehdit oluşturduğunu fark etti.

Ayrıca oylama, ABD’nin bu savaşa ilişkin yalnızca duygusal değil aynı zamanda rasyonel bir algı inşa ettiğini gösterdi. Sonuçta 24 Şubat 2022’den sonra Rusya’nın Ukrayna’yı yok etmesini dünya dehşet içinde izledi. Ancak bu duygusal bileşenin kısa ömürlü olduğu ortaya çıktı.

Bizim durumumuzda Ukrayna’nın duygusal olarak desteklendiği iki yıl oldu. Bu süre zarfında ABD’nin, Rusya tehdidinin bulunduğu bölgenin tamamıyla baş etmeye yönelik bir strateji geliştirmediği de ortaya çıktı. Barack Obama’nın bir zamanlar Rusya-Ukrayna savaşı konusunu Almanya Başbakanı Angela Merkel’e devrettiğini hatırlıyoruz, çünkü ABD’nin buna vakti yoktu.”

“Artık hepimiz nihayet ülkenin tehlikenin tamamını fark ettiğini görüyoruz. Batı dünyasına yönelik tehdidin öncelikle Rusya’dan ve onu destekleyen ülkelerden geldiğinden kimsenin şüphesi yok.”

“Dolayısıyla duygusal bir tepki değil, olayların geliştirilmesi, yapıların faaliyetleri, bölgede kimin lider olacağına, hangi müttefik anlaşmaların yapılabileceğine karar vermek için bir strateji oluşturmak gerekiyor.”

Bu zaten Ukrayna’nın sürekli olarak ısrar ettiği sağlam bir yaklaşım. Küresel bir savaşın, aslında üçüncü dünya savaşının var olduğunu ve bunun Rusya’nın bölünmesiyle sona ermesi gerektiğini sürekli vurguluyoruz. Başka yolu yok.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com