Ukrayna, Kongre kararının ardından derhal ABD’den silah almaya başlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon, Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı

Beyaz Saray, Ukrayna’ya Amerikan silahlarının tedariğinin, ABD Kongresi’nin finansmanı artırmaya yönelik yasa tasarısını kabul etmesinden hemen sonra başlayacağını söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre bunu ABD’nin Kongre kararından sonra Ukrayna’ya ne kadar sürede yeni askeri yardım sağlamaya başlayacağı sorusuna yanıt olarak “Hemen. Ekim ayında ulusal güvenlik tasarısını ilk kez ortaya koyduğumuzdan bu yana, demokrasisini koruma mücadelesi veren Ukrayna’ya özgürlüğü için yardım etmenin ne kadar önemli olduğunu açıkça ifade etmiştik” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukraynalıların toprakları bırakmasının sebebi olarak Kongre’nin eylemsizliğini gösteren Jean-Pierre “Ancak Temsilciler Meclisi’nin iki partili bir temelde ilerlemesine çok müteşekkiriz. Bu paketin Kongre, Senato tarafından onaylanmasını ve başkanın masasına gelmesini istiyoruz. Ve bunu hemen imzalayacak” diye ekledi.

ABD’nin Putin’in Ukrayna’yı ele geçirmesine izin veremeyeceğini ekleyerek “Zalim ve diktatör durdurulmadığında neler olacağını biliyoruz. Ve bu hikayenin tekerrür etmesine izin veremeyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Not: ABD Temsilciler Meclisi’nde, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yönelik 95 milyar dolarlık yardım paketi kabul edildi. Bu paketin 61 milyar doları Ukrayna’ya tahsis edilecek. Daha önce Senato’da kabul edilen paket, hafta başında uygulamaya girecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com