Ukraynalılar, yabancılar arasında Türkiye’de en çok ev satın alan ilk üç arasında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bu yılın Mart ayı sonuçlarına göre Türkiye’de konut satın alan yabancılar arasında ilk 3’e Ukrayna vatandaşları da girdi. Yabancılar arasında Türkiye’de gayrimenkul satın alma popülerliği geçen yıla göre yarı yarıya azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TUİK) raporundaMart ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye’den 411 konut satın aldı. Rusya vatandaşlarını sırasıyla 182 konutla İran vatandaşları, 129 konutla Ukrayna vatandaşları ve 82 konutla Irak vatandaşları takip ediyor.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yabancıların satın aldığı konutlarda bölgesel olarak ilk sırada İstanbul yer alırken, onu Antalya ve Mersin takip ediyor.

Ocak-Mart döneminde yabancılara yapılan konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 oranında azalarak 5 bin 685 konut olarak gerçekleştiği kaydedildi. Bu yılın mart ayında yabancılara 1,778 konut satıldı. Bu rakam geçen yılın mart ayına göre yüzde 47.9 oranında düşüş gösterdi.

Türkiye genelinde toplam 105,400 adet konut satışı gerçekleşti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com