Ukraynalılara göre hangi ülkeler ne kadar dost (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukraynalıların %88'i Ukrayna'nın savaştaki zaferine inanıyor

Razumkov Merkezi, Ukraynalıların yabancı ülkelere karşı tutumuna dair bir anket gerçekleştirdi. Buna göre Ukraynalıların en fazla dost olarak gördüğü ülke Kanada ve Letonya çıktı.

Ukrayna’yı olumsuz etkileyen dış olaylar listesinin başında Polonya ile ilişkilerde yaşanan sorunlar, özellikle de Ukrayna sınırının uzun süredir abluka altında olması gelirken ankete katılanların dost olarak gördüğü ülkeler ve oranları şu şekilde çıktı:

Kanada (%93), Letonya (%93), Büyük Britanya (%92), Litvanya (%92), Fransa (%92), Estonya (%91), Almanya (%90), Çek Cumhuriyeti (%89), Hollanda (%87,5), ABD (%80), Moldova (%77), Romanya (%70) ), Slovakya (%70), Türkiye (%68), Polonya (%58).

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Razumkov Merkezi’nin resmi web sitesinde yayınlanan sonuçlara göre ankete katılanların çoğunluğunun (%63) Macaristan’a karşı olumsuz bir tutuma sahip olduğu ortaya çıktı. Olumlu tutuma sahip olanların oranı ise % 33.8 çıktı.

Türkiye’ye karşı olumlu tutuma sahip olan Ukraynalıların oranı %68.1 iken, olumsuz tutuma sahip olanların oranı %18.4 oldu.

Anket 21-27 Mart 2024 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2,020 katılımcı ile yapıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com