ABD, Rusya’nın Ukrayna’yı karşı saldırıyı ertelemeye zorlamak için füze saldırılarını artırdığını söyledi – CNN

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya, Ukrayna ordusunun beklenen karşı taarruzu ertelemeye zorlamak için Ukrayna topraklarına daha sık roket saldırıları düzenlemeye başladı.

İsmini belirmeyen bir bir Amerikalı yetkilinin CNN’e söylediğine göre Rusya, Ukrayna hava savunma sistemini yok etmek ve kafa karıştırmak için her zamankinden daha fazla cephane harcıyor.

Yetkili, Rusya’nın aynı anda birkaç yönden, Kiev’deki komuta merkezlerini ve diğer önemli yerleri hedef alan büyük saldırılar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Bu şekilde Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’yı karşı saldırısını ertelemeye zorlamak istediğini de sözlerine ekledi. Ancak Ukrayna, Batı ülkelerinden gelen çok katmanlı bir hava savunma sistemi sayesinde füzelerin ve insansız hava araçlarının büyük bir yüzdesini önleyerek bu saldırılara karşı koydu.

ABD’li yetkili, Rusya’nın sınırlı hassas güdümlü silah stokunu giderek daha fazla tüketmesi nedeniyle, bu tür büyük saldırıların Ukrayna’ya faydası bile olabileceğini kaydetti.

Sadece 16 Mayıs gecesi Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya çeşitli türlerde 18 füzeyle saldırdığını ve tümünün Ukrayna hava savunma kuvvetleri tarafından imha edildiğini hatırlatmak gerekir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com