Macron, uzun menzilli füzelerin Ukrayna’ya transfer edilebileceğini ima etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere’nin ardından Fransa da uzun menzilli füzeleri Ukrayna’ya devredebilir. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu konuda bir imada bulundu.

Macron, menzili “direnmeye izin veren” füzelerin Ukrayna’ya transfer edilebileceğini duyurdu. İlgili açıklamayı Vladimir Zelenskiy‘nin Paris ziyaretinin ardından yaptı .

Macron, Fransa’nın Ukrayna’ya silahları Rus topraklarına yönelik saldırılar için vermediğini söyledi

Macron, Fransa’nın Ukrayna’ya Sezar kundağı motorlu topçu binekleri, mühimmat ve zırhlı araçlar da dahil olmak üzere çok sayıda silah sağladığını hatırlatarak Ukrayna’ya “yeni mühimmat” gönderileceğini duyurdu.

Macron, Fransa’nın Ukrayna’ya Rus topraklarına saldıramayacak silahları transfer ettiğini söyleyerek “Rusya ile savaşta değiliz, Ukrayna’nın bir Rus saldırısına direnmesine yardım ediyoruz. Bu, Rus topraklarına düşebilecek veya Rusya’ya saldırabilecek silahları tedarik etmediğimiz anlamına geliyor” dedi.

Fransız lider, Ukrayna’ya yönelik silahlarla ilgili ayrıntı vermedi, ancak ülkesinin “Ukrayna’nın direnmesine izin verecek” menzilli füzeler göndereceğini kaydetti.

Macron büyük askeri yardım sözü verdi

  • Zelenskiy ve Macron görüşme sırasında, AMX-10RC hafif tankları da dahil olmak üzere Fransız zırhlı araçlarıyla donatılacak birkaç Ukrayna taburunun önümüzdeki haftalarda Fransa’da eğitileceği konusunda anlaştılar.
  • Ayrıca Fransa, çabalarını Ukrayna’nın hava savunma yeteneklerini korumaya odaklıyor.
  • Uçağın Ukrayna’ya transferiyle ilgili olarak Macron, kara operasyonları ve hava savunmasına odaklanılması nedeniyle bu tartışmanın biraz erken olduğunu söyledi.
  • Menzili en az 250 kilometre olan uzun menzilli Storm Shadow füzelerinin Ukrayna’ya transferini resmi olarak ilk ilan eden İngiltere’nin hatırlanması gerekir. Fransa’nın aynı füzesi var, ancak adı farklı: SCALP-EG..

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com