Budanov: Prigojin’in söylediklerinin yüzde 80’i saf gerçek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu gerçekten büyük bir taarruzu gerçekleştiriyor mu? Budanov'un değerlendirmesi

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü başkanı Tümgeneral Kiililo Budanov, Wagner patronu Yevgeniy Prigojin’in açıklamalarının çoğu durumda saf gerçek olduğunu söyledi.

Budanov “Farklı İnsanlar” programına verdiği röportajda, “Bu psikolojik operasyon (IPSO) değil. En kötüsü. Prigojin’in söylediklerinin çoğu doğru. Yanlıştır bile diyemeyeceğim bazı şeyler var ama iki şekilde algılanıyor. Ama söylediklerinin yüzde 80’i tamamen saf gerçek. Çok açık.” dedi

Rus ordusunun aksine, “Wagnercilerin” çatışmaların yoğunlaştığı alanda maksimum verimliliklerini gösterdiklerini de kaydederek “Prigojin’in mevcut cephane ve destek eksikliği hakkında söyledikleri bir dereceye kadar kıskançlıktan kaynaklanıyor. Ve şu anda Şoygu ve Gerasimov’u temsil eden askeri liderlik, ancak farklı görüşlere sahip başka generaller de var. Ama ekipleri tüm bu alt bölümleri fiziksel olarak silmek her şeyi yapıyor.” diye devam etti.

Askeri operasyonlar yürütmenin etkinliği açısından Rusya Federasyonu’ndaki hiç kimsenin “Wagner” ile karşılaştırılamayacağını vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com